14 Ekim 2013 Pazartesi

Mutlu musunuz?,

İster cehennem azabı deyin, ister kabir azabı deyin netice değişmez. Allah'a ulaşmayı dilemek ya da Allah'a yönelmek, bu dünya hayatında olması gereken bir vetiredir.

Mutlu musunuz?
 
Mutsuzlukların Arkasında Şeytan Vardır.
Sevgili kardeşlerim! Kim mutlu olmak istiyorsa bilsin ki; bunun sadece bir tek yolu var, başkalarını mutlu etmek. Etrafınızdakilere ne kadar mutluluk veriyorsunuz? İşte o kadar mutlu olursunuz. 2 kişiye mutluluk veren bir kişinin yaşadığı mutlulukla, 20 kişiye mutluluk veren birisinin yaşadığı mutluluk aynı değildir. İkincisi birincinin 10 katı daha mutludur. Kimi mutlu etmişse onun yaşadığı mutluluğun aynını Allah ona da yaşatır.
insanlar Allah’ın bu muhteşem dizaynını bilmedikleri için huzursuzlar, mutsuzdurlar. Kendilerini mutlu edecek en sağlam anahtarın başkalarını mutlu etmek olduğunu bilmiyorlar.
Öyleyse sevgili kardeşlerim, herşeyi Allahû Tealâ bizlerin eline teslim etmemiş mi? İpler bizde. Kendi mutluluğumuzu vücuda getirmek istiyorsak son derece kolay: Başkalarını mutlu edeceğiz. Bu kadar basit! Bu kadar kolay!

Sözüme dikkat edin sevgili kardeşlerim! Ona mutluluk vermeyi başarabilseniz de başaramasanız da alırsınız. Dikkat edin! Allah için niyetler amelden üstündür. Kim hangi niyetle neyi yapmış? İşte Allah için önemli olan budur. Allah, o niyetin halis olmasına bakar.
Herkes Allah’ın emrinde değildir ki sevgili kardeşlerim. İnsanların büyük kısmı şeytanın emrinde. Kim nefsinin afetlerine hangi olayda tâbî olmuşsa, o kişi o olayda şeytanın emrindedir. Başkaları böyle olduğu zaman nefslerindeki afetler açısından harekete geçtikleri zaman, o zaman onlar günaha gireceklerdir. O zaman onlar mutsuz olacaklardır.
Mutsuzlukların arkasında, mutlak olarak şeytan vardır. Bir insana yanlışlıkları işlemekteki, hatta işletmekteki en büyük rehber, o şeytan adı verilen mahlûktur; iblis.
Sevgili kardeşlerim! Herkesin etrafında mutlaka şeytanlar vardır. Hepsi bütün gayretleriyle sizleri tuzağa düşürmeye çalışırlar. Bir başkasına yanlış bir davranışta bulunmanızı isterler. Bunu gerçekleştirmeye çalışırlar. Sizi mutsuz edecek davranışlarda bulunmanızı gerçekleştirmeye çalışırlar. Onlar iblisle iş birliği halinde olan şeytanlardır. Herkesin etrafında şeytanlar mutlaka vardır. Onun için davranışlarınızı Allah’ın o en güzel dizaynına göre gerçekleştirin.
Sevgili kardeşlerim! Hepiniz için bütün güzellikler Allahû Tealâ tarafından dizayn edilmiştir. Allahû Tealâ herkesin mutlu olmasını ister. Onun için Allah’a ulaşmayı dilemeniz Allahû Tealâ tarafından emrolunmuştur. Mürşide tâbiiyet emrolunmuştur. Ruhunuzu bu dünya üzerinde yaşarken, Allah’ın Kendisine ulaştırması emrolunmuştur. Ve sizin bir tek dileğinizle: "Ey yüce Allah'ım! Nasıl onca ermiş (Allah'a ermiş) evliyan varsa, ne olur benim de ruhumu ölmeden evvel Sana ulaştır, benide ermiş kullarının arasına al. Amin. " diye kalpten yapacağınız küçük bir dilekle, Allah herkesi Kendisine ulaştırmaya hazırdır.

Sevgili kardeşlerim! Herşey öylesine güzel ki… İnsanlar bu kadar güzel olan bir dünyada, dünyayı çekilmez, sıkıntılı bir dünya olarak yaşıyorlarsa bu, başka birine ait olan bir hata değildir. Bu hata onlarındır.

İmam İskender Ali  M İ H R

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATAGORİLER