16 Ağustos 2013 Cuma

Hz. Mehdi (a.s.) Farklı Mezhepleri Ortadan Kaldırarak Mezhep Çatışmalarına Son Verecek,



Hz. Mehdi (a.s.) tüm dünyanın manevi lideridir. Dünyadaki çatışma ortamının yatışması da ancak Mehdiyet’le mümkündür ve Mehdiyet her kesimin isteğini karşılayacak her grubun gönlünü alacak ve sevgiyi hakim edecek bir sistemdir. Demokrasi isteyene demokrasinin en güzel uygulanacak halini,  tüm Müslümanlara, Hristiyanlara, Musevilere ve diğer inanışlardaki herkese istedikleri barış ve adalet ortamını; kısacası arzuladıkları herşeyi en fazlasıyla verecek ve inançlı-inançsız herkesin huzur içinde yaşamasını temin edecektir. Hz. Mehdi (a.s.), sevgi ve dostluk dağıtmasıyla birleştirici ve anlayışlı olmasıyla, sevgi ruhunu yaymasıyla bir kurtarıcıdır. Bu nedenle tıpkı Hz. Nuh (a.s.)’ın, gemisine binenleri Yüce Allah’ın izniyle tufandan kurtarması gibi Hz. Mehdi (a.s.) da dünyayı karmaşadan, savaştan mutsuzluktan ve nefretten arındıracak, insanların maddi ve manevi kurtuluşuna vesile olacaktır.

Hz. Mehdi (a.s.) Farklı Mezhepleri Ortadan Kaldırarak Mezhep Çatışmalarına Son Verecek, Müslümanları Kuran Çatısı Altında Toplayacaktır
“İşte sizin ümmetiniz bir tek ümmettir ve Ben de sizin Rabbinizim; öyleyse benden korkup-sakının. Ancak onlar, işlerini kendi aralarında (farklı) kitaplar halinde böldüler; her bir grup, kendi ellerinde olanla yetinip sevinmektedir.” (Mü'minun Suresi, 52-53) ayetlerinde Allah Müslümanların tek bir ümmet olduğunu, ancak daha sonra bazı kişilerin mezheplere, cemaatlere ayrılarak Kuran hükümlerini farklı farklı uyguladıklarını bildirir.  Allah başka bir ayette bu kişilerin yaptıklarının büyük hata olduğunu, Kuran’da bildirilen hükümlerin dosdoğru uygulandığı tek bir din olması gerektiğini haber verir:
“O: "Dini dosdoğru ayakta tutun ve onda ayrılığa düşmeyin" diye dinden Nuh'a vasiyet ettiğini ve sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya vasiyet ettiğimizi sizin için de teşri' etti (bir şeriat kıldı). Senin kendilerini çağırdığın şey, müşriklere ağır geldi. Allah, dilediğini buna seçer ve içten kendisine yöneleni hidayete erdirir.” (Şura Suresi, 13)
Mezhepleri birleştirme görevi ise Hz. Mehdi (a.s.)'a aittir. Hz. Mehdi (a.s.) içtihat etme (hükümleri usulüne uygun olarak Kuran ve hadislerden istifade ile ortaya koyma) ve hüküm vermeye en yetkili kişi olarak, "tüm mezhepleri kaldıracaktır". Zaten en büyük mezhep imamı olduğu için tüm diğer mezhepleri kaldırması gerekir. İslam tarihinin en büyük alimlerinden biri olan Muhyiddin Arabi "Fütühat-ül Mekkiye" isimli eserinde bu konuda şöyle bir bilgi vermiştir:
“... HZ. MEHDİ (a.s.), DİNİ PEYGAMBER'İN ZAMANINDA OLDUĞU GİBİ AYNEN UYGULAYACAK. YERYÜZÜNDE MEZHEPLERİ KALDIRACAK. HALİS HAKİKİ DİNDEN BAŞKA HİÇBİR MEZHEP KALMAYACAK.” (Muhammed B. Resul El Hüseyin El Berzenci, Kıyamet Alametleri, s. 186-187)
Hüseyin Hilmi Işık ise, Saadet-i Ebediye adlı eserinde Hz. Mehdi (a.s.)'ın bu özelliğini şöyle aktarmıştır:
“HAZRET-İ MEHDİ (A.S.), AHİR ZAMANDA DÜNYAYA GELECEKTİR. Resulullah Efendimiz (s.a.v.)’in soyundan olacaktır. İsa Aleyhisselam'la buluşacak, MEZHEPLERİ KALDIRACAK, YALNIZ ONUN MEZHEBİ KALACAK.” (H. Hilmi Işık, Saadeti Ebediye, s. 35)
Hadislerden anlaşıldığı gibi Hz. Mehdi (a.s.) Allah’a iman eden, aynı Peygambere biat etmiş, aynı Kitap’a inanan, aynı kıbleye dönen Müslümanlar arasındaki mezhep çatışmalarını durduracak, olayları kör bir kavgaya dönüştüren öfke dolu bir ortam yerine, kardeşliği tesis edecek itidalli ve sevgi dolu bir ortam oluşturacaktır.
www.muminlerinbolunmuslugu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATAGORİLER